Kastration/Sterilisation

Kastration og sterilisation af katte hos Nørre Jernløse Dyreklinik


Neutralisation af katte.

Kastration af hankatte og sterilisation af hunkatte sikre først og fremmest at der ikke kommer uønskede killinger. Desunden er der visse andre fordele for katte og ejere. Hankatte har mindre tendens til at strejfe, slås og strinte/afmærke teritorie overalt. Hunkatte kan kaste p-piller op, blive drægtig og hvis dette ikke opdages og der fortsættes med p-piller kan det give misdannede killinger. Der udover er der øget risiko for kræft i mælkekirtler og underlivsinfektioner ved brug af p-piller. 

Begge former for neutralisation foregår i narkose. Katten afleveres fastende og gennemgår et sundhedstjek inden den bedøves. Hankatten får fjernet testiklerne og der efterlades et lille sår i huden der heler af sig selv. Hunkatten får fjernet æggestokke og livmoder hvis denne er forstørret. Operationen foregår gennem et lille hul i bugen under navlen og katten syes med indvendige sting så der ikke er nogen tråde der skal fjernes. Kattene får smertestillende efter operationen og evt. antibiotika hvis behov.

Katten vil hvis den er afleveret om morgenen kunne hentes over middag eller efter aftale. Han/hun vil være træt resten af dagen og må ikke komme ud. De fleste er friske til at komme ud dagen efter. Der tilbydes altid gratis kontrol 10 dage efter operationen hvis der er behov for det.